fredag 25 mars 2011

Wikin fyller 16 år!

Ofta tänker man kanske på Web 2.0 som något nytt, men tiden går fort och många av verktygen har faktiskt funnits väldigt länge. Blogger lanserades till exempel redan 1999 och just precis i dag, den 25 mars, är det hela 16 år sedan Ward Cunningham skapade den första wikin!

Vi har tidigare tipsat om att Wikispaces, en tjänst för att skapa wikis, ger bort konton till de som arbetar inom utbildning, men det kan kanske vara på sin plats att påminna om det igen: konto för K-12, konto för högre utbildning.

Sociala medier i skolan

Kristina Alexanderson föreläste tidigare i mars på ett lunchwebinar om sociala medier i skolan, som vi verkligen rekommenderar att ni tittar på! Webinaret ingår i serien Sweden Social Media Webinars (#SSMW). Föreläsningen ligger ute på nätet och är ungefär en timme lång, med frågestund efteråt. Den handlar dels om sociala medier i skolan som utmaning, med bland annat problematiken kring integritetsfrågor, och dels om de stora möjligheterna med sociala medier, där Kristina Alexanderson tar utgångspunkt från sitt arbete med bloggar, men också nämner Twitter och YouTube. Hon delar med sig av sina erfarenheter och ger konkreta exempel.

Intressanta inlägg gjordes även i chatten och där tipsades om ett seminarium om elever, sociala medier och de vuxnas roll som hålls 31/3 av IKT-studion vid Linköpings universitet. Bland annat kommer Marcus Samuelsson att berätta om sin forskning gällande elever som filmar sina lärare och lägger ut på YouTube. Seminariet kommer att streamas på Bambuser.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar