fredag 11 mars 2011

Vecka 6

Nytt reportage från BETT 2011!

Nu har vi färdigställt ett lite längre reportage från BETT 2011. I videon berättar bland annat Stephen Heppell varför han tror det kommer att bli så mycket roligare att vara lärare under de kommande tio åren och vi hör andra, som Kathryn Macaulay från The Abbey School, prata om 3D.Vad är en MOOC?

Hur utformar vi lärande och undervisning för det 21:a århundradet? Vad fungerar bra och vad behöver vi förändra? Har du t.ex. testat en MOOC ännu? Vilka likheter och skillnaderna ser du mellan detta upplägg och hur vi utformat nätkursen "LC100N" om digital kompetens och lärande?Här är ytterligare en video som förklarar mer ingående vad en MOOC är.
För vem passar denna kursdesign bäst? Skulle den kunna gå att använda på grund- och gymnasieskolan? Blogga gärna, vi är nyfikna!

Veckans länktips

Qwiki är ett projekt under utveckling. Tanken är att skapa ett multimedialt uppslagsverk på nätet. Här kan du söka efter ett ämnesord och få upp ett förklarande bildspel med speaker, där du kan klicka på varje bild för att läsa mer om den och få tips på relaterade ämnen. Du kan dela med dig av bildspelet i olika sociala medier eller gå till länkar med ytterligare information, som YouTube och Wikipedia. En hel del ämnesord finns inlagda och det ska byggas på efter hand. Qwiki är ett bra exempel på hur man kan presentera information på ett visuellt sätt!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar