torsdag 10 mars 2011

Vecka 4

Mot ljusare tider

Nu börjar det äntligen märkas att vi går mot ljusare tider, även om det går sakta och snön fortfarande ligger kvar. Den här veckan har vi som vanligt lite blandade tips och det första hittade vi när vi besökte BETT 2011.

Magiska äventyr

Mitt bland all färgstark reklam och ny, avancerad teknik lyckades en mer lågmäld produktion fånga vår uppmärksamhet: Land of Me, en interaktiv lärandeupplevelse för yngre barn. Det är en samling spel och aktiviteter där tanken är barn och vuxna ska kunna ha roligt tillsammans samtidigt som barnets kreativitet, fantasi och språkförmåga utvecklas. Konceptet är genomtänkt och resultatet fantastiskt välgjort och inspirerande. Land of Me finns att köpa på CD-ROM, men du kan också gratis ladda ner ett av avsnitten och prova.


The Land of Me - Trailer from Made in Me on Vimeo.

Matematik som konst

Kanske har du någon gång suttit i skolan och haft tråkigt på en mattelektion. Kanske började du då klottra i marginalerna. Men tänkte du på att matematik kan vara konst och klotter kan vara matematik? Det har Vi Hart gjort.

I hennes videofilmer snabbas tempot upp när hon tecknar, hon pratar lika fort och innan man vet ordet av har man kopplat oändlighetsserier till kameler och elefanter på rad. Bara som ett exempel. Hon förmedlar både en entusiasm för ämnet och visar hur man skulle kunna visualisera begreppen på ett annat sätt.Lära sig lära

Vad är det egentligen vi behöver lära våra barn och ungdomar? Att kunna saker utantill eller att kunna lära sig? Shelley Wright är en kanadensisk lärare som bloggar läsvärt om sina tankar på Wright’sRoom. Den här videon handlar om hur hon nu har börjat arbeta i klassrummet.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar