onsdag 16 mars 2011

Vecka 8

Res till månen

Datortekniken kan hjälpa oss att visualisera saker som en vanlig människa sällan eller aldrig har möjlighet att uppleva. Så den här veckan tänkte vi resa till månen!

We Choose the Moon är en välgjord interaktiv presentation som låter användaren få vara med om den första månfärden 1969 med Apollo 11, från start till landning på månens yta. Den producerades till 40-årsdagen av månlandningen av John F. Kennedy Presidential Library and Museum. Verklighetstrogna animationer blandas med autentiska ljud, filmer och foton och man får verkligen en känsla för hur det gick till.

Passa på att skaffa en wiki

Wikispaces tillhandahåller en tjänst för dig som vill skapa en wiki. De ger för tillfället bort reklamfria konton gratis till de som arbetar inom vad som i vissa länder benämns K-12, det vill säga grundskola och gymnasium, respektive inom högre utbildning. I vanliga fall är dessa konton något du måste betala en årskostnad för! Du kan också uppgradera ditt konto om du redan har en wiki där. Läs mer via länkarna nedan:

Konto för K-12: http://www.wikispaces.com/content/for/teachers
Konto för högre utbildning: http://www.wikispaces.com/content/for/highered

Rundabordssamtal om IT i skola och utbildning

Nu i veckan höll it-ministern Anna-Karin Hatt ett rundabordssamtal kring IT i skola och utbildning där en rad olika aspekter av ämnet ventilerades och diskuterades av representanter bland annat för regeringen, skolor och läromedelsföretag. Inslaget är väldigt långt, de satt under en hel eftermiddag, men många intressanta frågor lyfts fram och det är väl värt att titta på.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar