fredag 1 april 2011

Vecka 13

Framtidens lärande

Framtidens lärande - är här och nu”. Den 19-20 maj, 2011, har du chansen att ta del av inspirerande föreläsningar, workshops, demonstrationer och utställningar, i Nacka Strand. Vi har lagt vår kursträff i anslutning till denna konferens som varje år lockar närmare 1000 lärare och skolledare från hela landet.

I denna korta video besöker Ebba, Agnes och Julia, från klass 5 B i Myrsjöskolan, Framtidens lärande 2010. Följ med när tjejerna intervjuar olika utställare och tar bilder från mässan.Mr. Shrimp hjälper dig presentera

Via Flexspan har vi en rekommendation till dig som är lärare och känner dig osäker på att spela in dina lektioner eller föreläsningar för att du inte är van vid att uppträda framför kameran.

Institutionen för data- och systemvetenskap vid Stockholms universitet har gjort en interaktiv film som handlar om videopresentationsteknik, med bland annat tips på hur man ska gå och stå och hålla blicken. Filmen ingår i distanskursen IT och Video för Lärare. Följ Mr. Shrimp när han lär sig hur han ska göra och lär dig själv på vägen!

SmoothDraw

SmoothDraw är ett digitalt ritprogram, för ritning på fri hand. Du kan välja på många olika typer av borstar, retuschering, effekter och verktyg. En digital ”whiteboard” för snygga och personliga presentationer samt förstås för bilduppgifter, att användas av lärare och elever. Detta program kan också användas för skärminspelning av genomgångar. Programvaran är gratis men kräver nedladdning och installation på datorn. Den fungerar bara på PC.

2 kommentarer:

cecilia sa...

Verkar både funktionellt och kreativt men verkar inte fungera på Mac. Känner ni till något liknande för oss Mac-användare?

KTH Learning Lab sa...

Vi har inte hittat något direkt motsvarande för Mac än, men här är ett par program som du kanske kan testa och se om de passar för dig!

ArtRage 2 Starter Edition
SketchBook Express

/ Ulrika

Skicka en kommentar