Pages

fredag 18 mars 2011

Vecka 11

Nyheter i kursen

Som ni ser har det hänt en del nya saker här i kursen! Från och med nu kommer det att bli ett gemensamt veckobrev för både LC100N och fortsättningskursen LC200N. Veckobrevet har också flyttat ut i bloggosfären, det ligger öppet på bloggen “Digital kompetens och lärande” och länkas in i Bilda. Följ oss gärna på Blogger och via RSS!

Glöm inte heller att anmäla dig till kursträffen vi planerar här på KTH den 18 maj. Om du loggar in på kurswebben hittar du mer information och länk till anmälningsformuläret på sidan "Anmälan till kursträffen" i innehållsmenyn. Vi hoppas naturligtvis att så många som möjligt kan komma!

Vi har även fått ett tillskott till lärarteamet. Maria Planmo kommer under våren att hjälpa till att rätta inlämningsuppgifter och svara på frågor. Här berättar Maria lite om sig själv:

Jag är utbildad 1-7 lärare med inriktning mot ma/no. Just nu är jag tjänstledig från min lärartjänst för att studera "Pedagogik och nya medier" på Medieinstitutet. Min avslutande LiA (lärande i arbetslivet) har jag fått förmånen att göra här på KTH Learning Lab. Jag kommer att vara en del av lärarteamet i kursen "Digital kompetens". Det ska bli kul att få chansen att utveckla både min egen och er digitala kompetens!

Lärresurs för SO-ämnen

Via Flexspan hittade vi SO-rummet. Det är en alldeles ny och utmärkt resurs som spänner över hela SO-området. Här kan du hitta en mängd länkar till granskade artiklar och hemsidor på svenska om historia, religion, samhällskunskap och geografi. Webbplatsen drivs av en utbildad gymnasielärare med erfarenhet av att undervisa i SO-ämnen och är tänkt som ett utbildningsmaterial och länkportal främst för elever och lärare på högstadiet och gymnasiet, men även för studerande på högre nivåer och andra intresserade.

Kemi finns överallt

2011 är det internationella kemiåret och många aktiviteter kommer att ske runt om i Sverige i samband med detta. Kemikalendern är ett samarbetsprojekt mellan bland annat Chalmers tekniska högskola, Göteborgs Universitet, Universeum och Molecular Frontiers. Planen är att under 2011 lansera en film i månaden, kopplat till olika teman kring kemin i vår vardag, som en del i en lärosatsning för barn och ungdomar. Just nu ligger filmerna för de första tre månaderna uppe på YouTube. Det finns även lektionsmaterial för pedagoger att hämta till varje film.

Filmen nedan, för mars månad, handlar om klimat och energi.



Molecular Frontiers har också skapat en webbplats, MoleClues, där du kan hitta lite olika spel och videofilmer som handlar om molekylernas värld. Du kan bland annat gå in i en virtuell värld och lära dig mer om kärlekens kemi.

1 kommentarer:

Sajberkickis sa...

Hej alla kursdeltagare!
Vi vill veta vad ni tycker om vårt nya upplägg - att använda bloggen som veckobrev:

Ser det ok ut i era läsare?
är det bättre eller sämre än tidigare?
Är det bra att man kan kommentera inläggen direkt i bloggen och länka till dem (vi hoppas ni gör det)?
Vi kommer att uppdatera veckobreven oftare framöver, men med kortare inlägg - är detta en bra utveckling?
Vi kommer att ta upp och länka till era blogginlägg i större utsträckning - vill ni det?
Något mer ni gärna ser förändras?

Skicka en kommentar