fredag 10 juni 2011

Sommarkurserna har börjat!

Vi hoppas att du ska få en lärorik och rolig sommar tillsammans med oss, dvs Margareta, Anders, Ulrika, Maria och Eva som utgör sommarens kursledning, och dina (i år över 500) kurskamrater. Alla ser vi fram emot att få bolla tankar och idéer med både dig som just startat kursen och med dig som av olika skäl tagit en paus men nu sätter ny fart under sommaren!

Glöm inte att gå in på dina kurskamraters bloggar och presentationer i kurswebben! Läs inlägg, kommentera och diskutera med varandra, då kommer du att få ut mer av den här kursen! Du hittar direktlänkar till deltagarnas bloggar sist under "Innehåll"  när du klickar på “Deltagarbloggar” i vänstermenyn (och också om du klickar på "Extern blogg" under "Kommunikation"). I dem finns mycket intressant som du kan inspireras av, t ex har vi Peter Ellwe, som gör sina kursreflektioner på ett annorlunda sätt, inte i textformat utan som videoblogg - kanske ett tips! 

Innan du loggar ut från kurswebben vill vi att du lägger upp ett foto och skriver en kort presentation av dig själv. Det gör kommunikationen via nätet så mycket lättare och vi vet också att du är "med". Samtliga deltagares presentationer hittar du under "Kommunikation" och "Medlemmar" eller om du klickar på någons namn, t ex i ett inlägg, då visas den individens presentation.Vill du hitta studiekompisar eller andra deltagare som är intresserade av samma saker eller undervisar i samma ämnen som du själv gör, så går det enklare om du har skrivit något om dig själv i din presentation.

Du vet väl att det enklaste sättet att kontakta någon är att klicka på "pratbubblan" framför deras namn, särskilt om den är grön,  för då är de inloggade och du kan få svar direkt (som i MSN). Så kan du också nå oss lärare om du kört fast och behöver snabb hjälp (undvik att maila för det tappas lätt bort i mängden).

Om du klickar på "follow this blog" till höger och följer oss samt om du kommenterar det vi skriver blir vi väldigt glada. Vi kommer att följa din blogg och kommentera det du skriver då och då i sommar. Men, det viktigaste är att du följer och ger återkoppling på andra deltagares blogginlägg. Det är också något vi tittar på innan vi godkänner dig på "Blogg 20".

Lycka till med dina nätstudier i sommar!
Kursledningen

0 kommentarer:

Skicka en kommentar