söndag 10 april 2011

Verktyg som stöder samarbete online

Corkboard.me är ytterligare ett gratisverktyg som är värt att pröva för oss som gillar att samarbeta online.

För att skapa en digital anslagstavla skriver du http://corkboard.me/ i webbläsarens adressfält och öppnar sidan. Dela sedan länken med dina vänner och samarbetet kan börja. Klicka på anslagstavlan för att skapa nya post-it lappar. Notera, ”brainstorma”, planera och sortera sedan lapparna genom att dra i kanterna. Ni kan också dela bilder och chatta med varandra. Här hittar du mer information, tips, nyheter och uppdateringar.

Du kan också ”titta in” på Samarbeta online – en ny webbplats, skapad av Åsa Kronkvist (”Ugglemamman”), om några av alla de samarbetsmöjligheter nätet erbjuder. Här kan du bland annat titta på följande instruktionsfilm om hur du kan använda Corkboard.me:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blev så glad när jag hittade denna sida, men när vi i skarpt läge började testa på ett möte med kollegor där IT-strategin för skolan skulle arbetas fram så försvann post-itlapparna helt plötsligt en efter en. Jätteskumt. Vi vågade inte lita på den så vi bytte verktyg till typewith.me. Har du upplevt några liknande problem?

Sajberkickis sa...

Hos oss fungerade corkboard.me utmärkt när vi testade. Kanske kan det ha något med webbläsaren att göra? Vi brukar nästan alltid använda Firefox eller Google crome, då Internet Explorer ofta har problem med olika insticksprogram, som inte är utvecklade av MS, t ex Flash.

Var ni många samtida användare kanske detta påverkade eller att en trådlös uppkoppling inte var helt stabil? Testa igen och se om det går att hitta en förklaring - och ställ frågan på corkboard-bloggen, är vårt tips!

Är det fler som prövat corkboard.me och vilka webbläsare föredrar ni?

IngridJ sa...

Jag har testat corkboard.se, kolla på min blogg: http://ingridskursblogg.blogspot.com/
Men jag vet inte nyttan med det(än).
Jag har Google Crome som webbläsare.

Skicka en kommentar