måndag 18 april 2011

URsmart

En URsmart länk att hålla koll på. Detta är än så länge en pilotversion av UR:s webbaserade läxhjälp.

Här hittar du just nu visuella och interaktiva förklaringar och övningar till matematikområdet geometri. Du kan välja ett delområde inom geometrin: vinklar, geometriska figurer, omkrets och area etc. Du kan också välja svårighetsgrad: grund, medel eller fördjupning.

Börja med att ta del av definitioner och förklaringar, titta på exempel och gör sedan testet med bildfrågor och flervalssvar. Efter testet får du reda på ditt resultat med en förklaring till varje svarsalternativ så att du kan lära även av dina misstag.

Sajten är under utveckling och kommer förhoppningsvis att inom kort fyllas på med fler områden och ämnen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Sajten verkar inte fungera alls just nu. Vet du något? Blev så himla nyfiken att se vad det var. :)

KTH Learning Lab sa...

Vi såg också det nyss, det var jättebra att du uppmärksammade oss på det! Jag har kontaktat UR och väntar på svar från dem, så jag återkommer med besked.

/ Ulrika

KTH Learning Lab sa...

Äntligen verkar det som att sajten är uppe igen, vi får hoppas att det fungerar i fortsättningen!

/ Ulrika

IngridJ sa...

Jag använde den på lektion i fredags och de delar som finns fungerade bra. Jag skickade ett mail och frågade om ev utbyggnad och fick svaret: "För närvarande utvärderas detta projekt om eventuell fortsättning och utveckling. Så tills vidare är det detta material som finns."

KTH Learning Lab sa...

Kul att du fick användning för sidan, Ingrid, och tack för informationen! Det vore spännande om de utvecklade fler delar, men det kräver naturligtvis en hel del tid och resurser.

/ Ulrika

Skicka en kommentar