Nu i mars är det meningen att filmskaparen och upptäckaren James Cameron, i samarbete med bland annat National Geographic, ska genomföra en expedition till den djupaste platsen i Marianergraven i Stilla havet, omkring 11 kilometer under havsytan, för att samla in prover och ta bilder. Bara en bemannad ubåt har varit där tidigare och det var 1960. Det finns en webbplats med fakta kring expeditionen och teknologin bakom, videofilmer och även information för lärare: DeepSea Challenge. Du kan också följa vad som händer på Twitter, Facebook och YouTube.
Scale of the Universe Interactive är en annan intressant resurs. Här kan du få en uppfattning om den relativa storleken på saker och ting i vårt kända universum. Du kan dra i en scrollningslist för att zooma in och ut, från de allra minsta beståndsdelarna till de största, samt klicka på de olika objekten för att läsa mer om dem.
2 kommentarer:
Passar på att skriva när ni tar upp naturvetenskapliga ämnen.
I kursmaterialet under rubriken Fysik rekommenderar ni PhET och det vill jag verkligen instämma i. När man har distanselever i fysik så är det otroligt bra att ha simuleringar att ta till (även om de inte kan ersätta hands-on). Där finns arbetsblad att använda. Man kan bidra med egna arbetsblad, bra om det finns på svenska.
Jag har också stor användning av simuleringar på http://www.walter-fendt.de Där finns en del på svenska också. Jag tycker den kan läggas till som en bra resurs.
Tack för tipset, Ingrid!
/ Lärarteamet
Skicka en kommentar