måndag 12 mars 2012

TED-Education och kursuppdatering

Säkert är det en hel del av er som går kursen som redan har uppmärksammat det, men vi vill ändå passa på att berätta att vi nu har uppdaterat kursdelen "IKT-verktyg" med ett nytt avsnitt om surfplattor och appar. I samband med det vill vi också lyfta fram en mycket intressant bloggpost där Ida, som går LC100N, har tagit fram en svensk version av en bedömningsmatris för en apps värde i utbildningssyfte.

Dessutom kan vi tipsa om TED-Ed, eller TEDEducation, som är ett spännande utbildningsinitiativ från den välkända organisationen TED. I ett första steg lanserade de idag, den 12 mars, en egen YouTube-kanal. Här presenteras korta filmer där duktiga lärare tillsammans med framstående animatörer visualiserar begrepp inom olika områden.

I nuläget finns det inte så många filmer att titta på, men nya filmer kommer att publiceras regelbundet, och lärare och animatörer runt om i världen kan själva anmäla sig för att vara med att göra en film. Tanken bakom är att sprida bra lektioner utanför det enskilda klassrummet. En webbplats med dessa filmer och ytterligare utbildningsmaterial ska startas upp i april.

Läs mer i nyhetsartikeln "Introducing TED-Ed".

0 kommentarer:

Skicka en kommentar