tisdag 24 april 2012

OER-artiklar och sevärda filmer


Förra veckan kom det ut en artikel i Högskoleverkets tidskrift "Nyheter & debatt" (PDF) som har skrivits av OER-gruppen inom Nätverket för IT inom högre utbildning (ITHU), där bland annat Margareta Hellström här i lärarteamet ingår. Artikeln har rubriken "Öppna digitala lärresurser (OER) - en kvalitetsfråga för högre utbildning".

I samma skrift intervjuas också Erik Fichtelius om UR:s satsning på högskolan och på öppna lärresurser i artikeln "UR samtiden – föreläsningstv från universitet och högskolor 28 timmar i veckan". Där talar han även om Didaktikens verktyg som är en bok på nätet för lärarstudenter och yrkesverksamma lärare, där det finns mycket matnyttigt, till exempel en interaktiv modell för didaktisk design.

Hos UR finns också några intressanta program om Didaktik och pedagogik och deras senaste temasatsning på retorik.

Vi vill dessutom lyfta fram två sevärda filmer av/med studenter som går på kursen LC100N! Först Lise-Lottes muntliga presentation av sitt projektarbete, som handlar om att kombinera litteraturundervisning och ny digital teknik. Sedan har Anna Hälinen blivit intervjuad om att jobba med Facebook och SO, något som hon också ska prata om på mässorna framöver!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar