tisdag 22 november 2011

Intressanta sätt att...

Vi har hänvisat till en del av den här sidan i kursmaterialet, men kanske är det några av er som har missat det och den är verkligen värd att lyftas fram fler gånger.

Interesting Ways är en serie av Google-dokument som ligger på nätet, skapade av Tom Barrett. Tanken är att samla förslag på sätt som man kan använda olika verktyg, sätt att arbeta eller typer av teknik i klassrummet. Det är inte ovanligt med den sortens listor, men det intressanta här är att Tom Barrett har öppnat dokumenten så att alla som vill får vara med och bidra till listan, ett exempel på vad han själv kallar "crowdsourcing good quality classroom ideas". Det innebär att dokumenten egentligen aldrig  blir klara, ena dagen kanske det finns tio förslag, veckan efter tjugofem, och antalet ökar hela tiden. Bilden till höger i bloggen kommer antagligen snart att vara inaktuell!

Några exempel på vad dokumenten handlar om är hur man använder Google Maps, iPads eller ljud i klassrummet eller hur man lär ut Internetsäkerhet. Här kan du som lärare hitta både inspiration och konkreta idéer, och du kan även själv komma med förslag. Dokumenten ligger ute under Creative Commons-licenser.

2 kommentarer:

Elisabeth Wulff Sahlén sa...

Fantastiskt bra resurs och suverän idé som sådan! Överhuvudtaget funderar jag mycket nu på hur man kan skapa forum där lärare kan ge och få inspiration av varandra på ett enkelt och opretentiöst sätt. Det behövs bl a på högskolan om man ska kunna höja den kollektiva digitala kompetensen.

charlotta wasteson sa...

Jag tycker att ni verkar ha kommit på en bra lösning på er skola Elisabeth! Det ska bli spännande att följa ert arbete! :)

Skicka en kommentar