fredag 4 november 2011

Blandade fredagstips

Skogskyrkogården på AllhelgonaAllhelgona står för dörren och vi i lärarteamet önskar alla en trevlig helg! För att avsluta veckan tänkte vi tipsa om några webbplatser inom olika ämnen som vi samlade på oss länkar till under dagarna på Skolforum.

Världskoll är en ny sajt från Svenska FN-förbundet. Den är fortfarande under uppbyggnad, men tanken är att ge en glimt av den globala utvecklingen. Du kan hitta artiklar och videofilmer samt göra olika jämförelser mellan länder där resultatet visualiseras med enkel och tydlig infografik.

En annan webbplats om läget i världen är Milleniemålen, som drivs av FN:s utvecklingsprogram (UNDP) med stöd från Sida. Här kan du få veta mer om de åtta utvecklingsmål som världens ledare har enats om och som ska vara uppfyllda 2015 samt läsa delar av boken "Blir världen bättre", med bland annat tips på övningar i klassrummet.

Litteraturbanken vill vara en resurs för alla: forskare, lärare, studerande och andra intresserade. De tillgängliggör svenska klassiska verk inom skönlitteratur och humaniora. Du kan läsa texter, även i PDF-format, eller se faksimilbilder av böcker och manuskript, ta del av presentationer över olika författarskap och ämnesområden samt göra textsökningar. Bakom sidan ligger bland annat Kungliga biblioteket och Kungliga Vitterhetsakademien.

Slutligen en inspirerande radiointervju, som vi inte hittade på Skolforum utan via Ingrid Johanssons blogg, där matematikläraren Cecilia Christiansen berättar om sitt arbete som pedagog och hur hon använder interaktiva tavlor i sin undervisning. Tack för tipset, Ingrid!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar