söndag 21 augusti 2011

Använder du mobil teknik i din undervisning?

Om inte borde du kanske fundera på varför du inte gör det nu när alla har en mobil i fickan, textmeddelanden oftast är gratis och det finns bra "appar" som kan stödja lärande och undervisning.

Att mobilen blivit en så viktig del i studenters och elevers liv borde få fler lärare att omvärdera det sätt man undervisar på.

Discovery Education tipsar om olika gratisverktyg för smarta mobiler (som iPhones och Android-telefoner) och visar hur de kan användas i undervisningen. Filmen är visserligen nästan ett år gammal nu, men tipsen är fortfarande aktuella. Vi hittade videon via Torun Elgebäcks blogg där hon också skriver att hon har testat att använda mobiler för att rösta med. Polleverywhere.com är ett av de gratisverktyg som visas i videon. med detta kan du skapa en flervalsfråga och be andra att rösta eller be dem skriva ett fritextsvar på en fråga du ställt så visas svaren vartefter de skickas in. "Om frågan får många svar blir det roligt att se hur det ändras eftersom svaren visas i i realtid" skriver Torun. Kan detta vara något att pröva i höst?

Vilka andra användningsområden ser du för mobiler i undervisningen? (Eller är mobilen fortfarande "förbjuden" på din skola?) Kommentera eller skriv ett eget blogginlägg!Discovery Education har fler videos med tips på bra Web 2.0 verktyg för lärare. Discovery Education (del mediajätten som driver Discovery Channel) har ett stort utbud av digitala lärresurser som skolor kan prenumerera på(alla på engelska) varav några är öppna för alla. Testa filmerna om Leonardi da Vinci och om insekters liv samt en matematik"applet" som visar olika funktioners grafer.

2 kommentarer:

Johan Busck sa...

Kul artikel med några bra tips. Vi i Kungälv har jobbet ett tag med mobilt lärande, framförallt med gps och mobiltelefoner. Man kan läsa mer om en del av det vi gjort på: enitkk.blogspot.com, sök på "mobil"

Mia sa...

Jag tog uppmaningen och bloggade om det hela. http://rektornreflekterar.blogspot.com/

/Mia

Skicka en kommentar