onsdag 13 juli 2011

Vittnen till historien

Hos brittiska BBC kan du hitta en hel del intressant material, bland annat serien Witness. Här har man samlat hundratals podcasts där historiska händelser beskrivs. Varje avsnitt är som en kort nyhetssändning, där du får höra från experter och kanske mest spännande, personer som själva var med när det skedde. Alla inspelningar är runt 10 minuter långa, med ämnen som krig, uppror och katastrofer, men även sporthändelser och kända personer. Nya episoder läggs upp fem dagar i veckan. Inspelningarna skulle till exempel kunna användas för att ge ett annorlunda och mer personligt perspektiv åt både historiska och mer närliggande händelser.

Tipset kommer från bloggen Free Techonology for Teachers, och vi har länkat till den i tidigare veckobrev, men ni är många nya i kursen nu så det känns relevant att göra det igen. Det är en mycket bra blogg att följa om man vill hålla sig uppdaterad om olika verktyg och resurser!

4 kommentarer:

charlotta wasteson sa...

Tack för tipset! Det låter verkligen toppen! Perfekt med vittnesmål och perfekt format (digital form, alltid tillgängligt även hemifrån och så lagom långa avsnitt)!!!

Tänk om vi även har något liknande för svensk historia ... Någon som vet?

Helen sa...

Perfekt med uppdatering på bra tips, det behövs för ibland tappar man tråden bland alla tips och även bra glöms bort.

KTH Learning Lab sa...

@charlotta: Det enda jag på rak arm vet, även om det inte riktigt är samma sak, är de radioarkiv som SO-rummet länkar till.

/ Ulrika

charlotta wasteson sa...

Tack! Ja, jag är jätteglad över den ämnesspecifika webbresurs ni skapar här på nätet. :)

Skicka en kommentar