fredag 22 juli 2011

Mindmaps

Att stimulera fler sinnen för inlärning är ju allmänt känt. Att göra en så kallad mindmap är ett mer visuellt sätt att anteckna och kan ge stöd för minnet, eftersom man kan använda text, bild och symboler. Det finns fler olika gratisprogram för att göra mindmaps. Här är några program vi har hittat:

Bilden visar Edraw Mind Map


popplet.com - (är en betaversion). Online. Den liknar presentationsprogrammet Prezi. Man kan lägga in filmer, bilder och rita i bubblorna. Man kan jobba fler tillsammans i samma mindmap.

Bubbl.us - ”Brainstorm” online. Ett snabbt, enkelt ”klassisk” mindmap- program för att göra mindmaps online. Med ett konto kan du dela din mindmap med andra. Du kan välja att inte skapa ett konto, men då kan du inte spara det du skapat, däremot kan du skriva ut den eller exportera den som en bild.

Edraw Mind Map - Ett mindmap-verktyg man laddar ner till datorn. Det är upplagd och ser ut ungefär som Microsoft Word, så är man van vid det är det lätt att komma in i. många symboler att välja emellan.(För att ladda ner Klicka på länken som heter: Edraw Mind Map English Version (freeware))

XMind - Ett mindmap-verktyg man laddar ner till datorn, finns även för Mac. Det finns många inställningsmöjligheter. Man kan dela med andra om man har ett konto.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar