tisdag 19 juli 2011

Problem med att kommentera

Vi är medvetna om att det är flera av er som fortfarande drabbas av svårigheter när ni försöker kommentera på andras bloggar och vi förstår att det är frustrerande! Det hela beror, såvitt vi har kunnat utröna, på Bloggers system. Det finns ett antal diskussioner om det i Bloggers hjälpforum och vi vill här tipsa om några saker som har hjälpt andra tidigare.

Logga in på ditt konto innan du försöker kommentera (egentligen redan innan du börjar gå in och läsa andras blogginlägg, så att Blogger känner av att du är inloggad) och gör då så här:
  • Logga in via "http://www.blogger.com"
  • Klicka inte i "Fortsätt vara inloggad" (eller klicka ur rutan om den är ifylld)
Kontrollera, när du är inne på någons blogg, att ditt konto angivet står under "Kommentera som:", prova annars att uppdatera sidan några gånger (med tangenten F5) och se om det kommer upp.

Ovanstående bör fungera, så gör så först, men om det ändå inte går att kommentera kan du även testa att rensa webbläsarens historik och starta om webbläsaren innan du försöker logga in igen via Bloggers egen sida.

Det kan också ha att göra med inställningarna för cookies i webbläsaren. När du vill kommentera på en blogg där kommentarerna är inbäddade på sidan (till skillnad från att kommentarerna dyker upp i ett eget fönster eller på en ny sida), krävs det att du tillåter cookies från tredje part, åtminstone tillfälligt, för att det ska fungera ordentligt.

1 kommentarer:

Anders Ambrén, KTH Learning Lab sa...

Jättetack ! Funkar finfint i sommarregnet

Skicka en kommentar