onsdag 4 maj 2011

Twitter utan inloggning

Ibland kanske man vill ha tillgång till en kanal på nätet där man kan göra korta inlägg, precis som på Twitter, både i klassrummet, för att ge elever eller studenter möjligheten att löpande kommentera och ställa frågor, och i det egna arbetet med kollegorna, till exempel för att få feedback under en presentation eller samla in åsikter under en mötesdag. Även om många i dag har ett konto på Twitter kan det vara bekvämt med ett alternativ som inte kräver inloggning, där ni som diskuterar har ett “rum” för er själva.

TodaysMeet skapar du snabbt och enkelt ett sådant rum. Rummet tilldelas en specifik webbadress, och den lämnar du sedan ut till deltagarna. Det enda de behöver göra är att skriva in ett användarnamn och sedan kan de börja kommentera.

Det är bara de som befinner sig i rummet som kan se meddelandena och även om sidan i sig inte är privat, måste du ha webbadressen för att hitta den. Du kan välja att se sidan med meddelandena i skrivläge eller i läsläge och det ska kunna gå att hämta in information från Twitter via hashtags, men vi fick inte riktigt till det när vi testade. Du kan även bestämma hur länge rummet ska vara aktivt, om det ska raderas efter bara två timmar eller först efter upp till ett år. TodaysMeet fungerar bäst med Firefox 3, Internet Explorer 7 eller Safari 3.

För er som undrade när länken till URSmart som vi tipsade om tidigare inte fungerade, så kan vi meddela att de hade tekniska problem, men sajten är nu uppe igen!

2 kommentarer:

Elisabeth Wulff Sahlén sa...

Todaysmeet är jättesmart! Jag har en kanal i gång på min arbetsplats nu för att samla idéer och tankar inför en temadag vi ska ha. En liten baktanke med det hela är också att "tvinga" kollegorna att testa den här typen av kommunikation. Vill också gärna testa det som öppen feedbackkanal.

I det här inlägget beskrivs hur todaysmeet användes i ett klassråd - i en etta! Mersmak!

http://broangensettor.blogspot.com/2009/11/tyst-klassrad-alla-kom-till-tals.html

KTH Learning Lab sa...

Det låter som ett alldeles utmärkt sätt att använda Todaysmeet på och i och med att det är så enkelt att komma igång med är det ju lättare att få folk att testa.

Tack för länken, det var intressant! Det är en stor fördel att även de som kanske inte brukar prata annars känner att de vågar ge sina synpunkter.

/ Ulrika

Skicka en kommentar